Рецепти
Куглов со ресани Ана Ѓорова

Омилен десерт за со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(250 Грама)

Рендана кора од лимон

Млеко(10 Супени лажици)

Путер(125 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(250 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Ресани(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот, па се додаваат млекото, маслото и растопениот путер, печивото помешано со брашното и изрендана кора од еден лимон. Сето тоа се меша со лажица.
  2. Смесата се дели на два дела: во едниот се става какао, а другиот останува бел.
  3. Во претходно намастен калап за куглов колач, се истура прво црната смеса, па одозгора се редат ресаните, потоа се истура и белата смеса.
  4. Колачот се пече во загреана рерна на 170 степени, околу 40 минути.
  5. Одозгора на печениот куглов, по желба може да прелиете растопено чоколадо и јатки или да посипете само со шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: