Рецепти
Мафини со јајца и зеленчук Ана Ѓорова

Вкусен појадок полн со протеини за одлично започнување на денот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Морков(3-4 )

Свежи шампињони(170 Грама)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Буковец(1/4 Кафена лажица)

Спанаќ(280 Грама)

Сирење(или урда 450 грама )

Јајце(7 )

Рендан кашкавал(140 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190 степени.
  2. Во тава на умерен оган загрејте масло и пропржете ги сечканиот кромид, пиперката и морковите (морковите може и рендани). Гответе ги додека малку омекнат, околу 7-10 минути.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки и гответе додека да испуштат течност, околу 5 минути.
  4. Зачинете со оригано, лук во прав, црвен пипер и буковец.
  5. Додајте го свежиот исечкан спанаќ и гответе додека течноста од спанаќот се апсорбира. Тргнете од оган.
  6. Во друг поголем сад со виљушка изматете ги сирењето (може и урда), јајцата и ренданиот кашкавал, па додајте ги кај зеленчуците.
  7. Смесата претурете ја во намастени калапи за мафини и печете ги во веќе загреаната рерна околу 25-30 минути.
  8. Пред сервирање, оставете ги малку да се оладат, па послужете ги со ајвар и сирење.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: