Рецепти
Пилешки дроб и срца Ана Ѓорова

Ручек со кој нема како да погрешите. Послужете го со чаша црвено вино и со гарнир од компир.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пилешкиот дроб и срцата ако се замрзнати се ставаат во вода убаво да се одмрзнат и се делат посебно срцата од дробот.
  2. Срцата се зачинуваат со сол, бибер и се налеваат со белото вино да отстојат 2-3 часа. Дробот се цеди во цедалка да нема вода и малку се посолува.
  3. Срцата се пржат во тава со масло и 2 чешниња ситно сечкан лук. Се пржи додека да испари течноста, а потоа се додава пилешкиот дроб (претходно исцеден) на јака температура за да не се распадне.
  4. Се зачинува со кари, вегета и ловоров лист.
  5. Во друга тава со загреано масло се става ситно сечкан кромид и пиперки да омекнат. Се додава доматниот сос, сол, бибер и црвен пипер.
  6. Кога убаво ќе се соедини, се додава во тавата со пилешкиот дроб и срцето и убаво се промешува.
  7. На крајот се додава ориганото и ситно исечкан свеж магдонос и се трга од оган.
  8. Се сервира со пржен помфрит и кромид или друг гарнир по желба.
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос
Ѓевречиња од мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: