Рецепти
Пилешки крилца на скара Ана Ристеска

Едноставен ручек, одличен за сите гурмани и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво крилцата убаво ги миеме и ги посолуваме, па оставаме да отстојат за да впијат од солта.
  2. Потоа додаваме мешавина зачини и бибер, убаво промешуваме и ги оставаме крилцата на страна.
  3. Ја приготвуваме скарата, ја премачкуваме со масло, потоа ги редиме пилешките крилца.
  4. Ги печеме пилешките крилца додека добијат темноцрвена боја, потоа ги тргаме од скарата.
  5. Ги сервираме пилешките крилца во чинија со ситно исечкан кромид.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: