Рецепти
Полнет зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Полнет зеленчук со лук и магдонос за вкусно и декоративно посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(3 )

Домат(3 )

Кромид(3 )

Презла(100 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Тиквичките и главиците кромид сварете ги посебно.
  2. Потоа тиквичките поделете ги на половина по должина, а од сварениот кромид и од доматите отсечете ги горните делови како капи.
  3. Сиот зеленчук издлабете го и оставете го месото настрана.
  4. Измешајте ги презлата, исечканиот лук и сечканиот магдонос, додајте лажица масло, сол и бибер. Смесата поделете ја на три дела.
  5. Во едниот дел додајте го издлабеното месо од домати, во вториот дел месото од кромидот, а во третиот дел месото од тиквичките.
  6. Секој издлабен зеленчук наполнете го со соодветната смеса и распоредете ги во тава намастена со 1 лажица масло.
  7. Полијте го зеленчукот со преостанатото масло, прекријте го зеленчукот со капите и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво омекнат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: