Рецепти
Полнети мафини со мармалад Ана Ѓорова

Вкусни и лесни мафини за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(3 Кафени лажици)

Кокосово брашно(150 Грама)

Јајце(2 )

Ванилин шеќер(1 )

Шеќер(100 Грама)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Масло(75 Милилитри)

Рум(30 Милилитри)

Мармалад од кајсии(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Изматете ги со миксер јајцата и шеќерот додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги маслото, киселата павлака, млекото, ванилиниот шеќер, румот, 100 г кокосово брашно, брашното и прашокот за печиво.
  3. Откако смесата ќе се соедини, изгасете го миксерот.
  4. Во калапите за мафини ставете хартиени корпички и ставете во нив по 2 лажици од смесата.
  5. Потоа во секоја од корпичките ставете по 1 лажичка мармалад и наросете со преостанатото кокосово брашно.
  6. Печете ги 30 минути во рерна на 200 степени и извадете ги од рерна.
  7. Одозгора прелијте ги со глазура од топено чоколадо или премачкајте ги со уште мармалад.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: