Рецепти
Полнети варени јаболки Ана Ѓорова

Раскошен десерт од варени јаболки полнети со суво грозје и ореви со глазура од ванила како одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Млеко(1/2 Литар)

Шеќер(3 Супени лажици)

Јаболко(4 поголеми )

Сечкани ореви(30 Грама)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

Суво грозје(30 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1/2 Кафена лажица)

Каранфилче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јаболките излупете ги и издлабете ги во внатрешноста, но не премногу, само исчистете ги од семките и дршките и направете блага длабнатина.
  2. Потоа ставете ги во тенџере на оган заедно со 3 лажици шеќер и со сокот од лимон. Варете ги додека убаво да омекнат.
  3. Оревите исечкајте ги и измешајте ги со сувото грозје, 2 лажици шеќер во прав и циметот. Со оваа смеса наполнете ги варените јаболки и наредете ги со отворот надоле на чинии.
  4. Пудингот сварете го според упатството на пакувањето и оставете го да се олади. Со оладениот пудинг прелијте ги јаболките и украсете ги со цреши по желба, со шлаг и со чоколадни трошки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: