Рецепти
Трилече со капучино Ана Ристеска

Вкусен рецепт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Се матат 6 јајца со 300 г  шеќер убаво како за торта.
  2. Се додава 300 г брашно и 1 прашок за печиво.
  3. Сè се меша и се става да се пече во огноотпорен сад врз хартија за печење во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  4. Кога ќе се испече колачот, се превртува, се вади хартијата и се остава да се олади.
  5. Капучиното се раствара во 1/2 литар млеко и потоа се прелива врз оладениот колач.
  6. Потоа целиот колач се прелива со 800 мл млеко.
  7. Одозгора се премачкува со матената слатка павлака и на крај со карамел.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: