Рецепти
Црвен песто сос Ана Ѓорова

Италијански сос од домати, босилек и лук што е идеален за тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Домат(250 Грама)

Рикота сирење(100 Грама)

Рендан пармезан(50 Грама)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Борови ореви (пињоли)(или ореви 25 грама )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Доматите измијте ги и исчистете ги од семките.
  2. Ставете ги во блендер со лукот, пармезанот, босилекот и пињолите (може и обични ореви), па блендирајте на слаба јачина.
  3. Додајте ги маслиновото масло и солта и блендирајте на најсилно да се соединат состојките.
  4. Додајте ја рикотата и измешајте го сосот со лажица.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: