Рецепти
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 )

Путер(2 - 3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лук во прав

Кашкавал(150 Грама)

Багет(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се сече на ситни коцки, па се пржи на путер да порумени.
  2. Се додават ренданите печурки и се динста додека да омекне ( околу 10 минути ).
  3. Се додаваат сол, бибер и зачини по вкус.
  4. Секоја бакетка се сече на половина и се мачка со составот ( смесата ).
  5. Се посипува одозгора со рендан кашкавал.
  6. Се пече во рерна на 180 степени ( 3 – 5  минути или повеќе за покрцкаво лепче ) додека да се растопи кашкавалот.
  7. Готовата запиеканка се сервира со кечап или некој друг сос.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: