Рецепти
Домино торта Ана Ѓорова

Креативна и вкусна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(7 )

Шеќер(17 Супени лажици)

Брашно(7 Супени лажици)

Млеко(1 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Шеќер во прав(250 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Банана(3 )

Алва(150 Грама)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад со миксер ги матиме белките со 7 лажици шеќер, а потоа постепено ги додаваме жолчките и на крај брашното. Смесата ја истураме во правоаголно, големо тавче и печеме на 200°C, околу 20 минути.
  2. Откако ќе се испече, пандишпанот го сечеме на 3 ленти.
  3. Кремот го подготвуваме така што во зовриеното млеко и 10 лажици шеќер ги додаваме нишестето и пудингот од ванила, претходно измешани со малку млеко, па вариме густ крем.
  4. Во изладениот крем додаваме претходно изматен маргарин со шеќер во прав, една испасирана банана и алва, па убаво матиме со миксер за да се изедначи кремот.
  5. Првата и втората лента ги филуваме, а потоа врз втората лента одозгора редиме претходно исечени парчиња банана. Ги прекриваме со кремот и на крај поклопуваме со третата лента пандишпан и филуваме.
  6. Тортата ја преливаме со глазура од чоколадо. Оставаме да се излади, а потоа ја декорираме со помош на готварски шприц со претходно изматена шлаг пена да изгледа како домино.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: