Рецепти
Хумус Ана Ѓорова

Неизмерно здрав намаз од леблебија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(300 Грама)

Таан од сусам(150 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Наутот (непечената леблебија) треба да отстои потопен во голема количина вода преку ноќ од 10 до 12 часа.
  2. Потоа, се става во тенџере да се свари околу еден час и половина.
  3. Кога ќе биде сварен, се пасира или блендира и се додава таанот од сусам, сок од половина лимон, лук, сол и бибер.
  4. Кога ќе се добие хомогена смеса, сервирајте го и наросете со маслиново масло и магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: