Рецепти
Колач со млеко од соја Ана Ѓорова

Десерт за веганите – без јајца и за оние кои се нетолерантни на лактоза – со млеко од соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(270 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко од соја(400 Милилитри)

Масло(40 Милилитри)

Рендана кора од лимон(малку )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад измешајте ги шеќерот, брашното, прашокот за печиво и малку рендана кора од лимон (помалку од половина лажичка).
  2. Додајте ги млекото од соја, маслото и екстрактот од ванила и измешајте со дрвена лажица да добиете хомогена смеса.
  3. Смесата претурете ја во калап за печење колачи претходно намастен со масло и набрашнет.
  4. Печете го колачот во претходно загреана рерна на 160°C околу 40 – 60 минути.
  5. Откако ќе се испече, превртете го на чинија за торта и малку подоладен наросете го со шеќер во прав.
  6. Може по желба да го премачкате со мармалад наместо со шеќер во прав и да го послужите со чаша млеко, чај или кафе.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: