Рецепти
Колач со рогач Ана Ѓорова

Лесен, брз и вкусен домашен колач – совршен за по ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(2 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Рогач(100 Грама)

Брашно(10-12 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 ќесичка )

Црно чоколадо(100 Грама)

Масло(2 лажици за глазурата )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата и шеќерот добро се матат, па се додаваат маслото, млекото, рогачот и брашното помешано со прашокот за печиво.
  2. Се меша добро за да не останат грутки, се истура во помала тепсија и се пече на 180 степени околу 30 минути.
  3. Чоколадото се растопува со малку масло, па се прелива врз испечениот колач и се остава глазурата да се излади.
  4. Изладениот колач се сече на коцки и се полсужува.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: