Рецепти
Крекери со сирење и ким Ана Ѓорова

Брзи и лесни крекери што се одлична ужинка за со чаша топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(350 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Фета сирење(200 Грама)

Јајце(2 )

Маргарин(250 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Ким(2 ќесички )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги маргаринот (омекнат на собна температура), 1 јајце, 1 белка, прашокот за печиво, нишестето, брашното и фета сирењето.
  2. Посолете и замесете ги состојките со рака додека да се соединат во тесто. Продолжете да го месите тестото со раце на набрашнета работна маса.
  3. Со сукало развлечете кора со дебелина од 1 см и со калапи вадете форми.
  4. Наредете ги колачите во плех обложен со хартија, премачкајте ги со изматена жолчка со 1 лажица вода и наросете ги со ким.
  5. Печете ги во рерна на 200 степени околу 20 минути или додека убаво поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: