Рецепти
Овошен колач Ана Ристеска

Лесен колач со јаболка кој е совршениот есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Брашно(500 Грама)

Кисело млеко(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Јаболко(3 )

Ореви(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во сад за матење со миксер ги матиме јајцата. Ја додаваме шолјата шеќер и матиме додека шеќерот не се растопи.
  2. Го додаваме брашното, прашокот за печиво, маслото, киселото млеко и мешаме со жица за матење додека целата смеса не се соедини.
  3. Тестото за пандишпан го истураме во тава премачкана со масло. Јаболката и оревите ги сечкаме и ги редиме на тортата одозгора.
  4. Печеме 40-50 минути на температура од 180 степени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: