Рецепти
Печено крцкаво пилешко Ана Ѓорова

Зачинето и крцкаво пилешко – послужете го со омилениот сос и со чаша пиво и уживајте

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Супена лажица)

Сусам(50 Грама)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Палента(50 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути + 2 часа месото во маринада

  1. Во тенџере на оган ставете вода и сварете ја коцката за супа.
  2. Во длабок сад измешајте ги сенфот и 100 мл масло. Непрекинато мешајќи додавајте 100 мл од супата од коцка.
  3. Пилешките гради исечкајте ги на тенки, долгнавести парчиња и додајте ги во садот да отстојат 2 часа.
  4. Во чинија измешајте ги палентата, брашното, лукот во прав, црвениот пипер, сусамот и карито.
  5. Пилешкото извадете го од маринадата и извалкајте го во зачините, па редете ги парчињата во тава обложена со хартија за печење.
  6. Печете ги 20 минути во рерна на 220 степени или додека убаво заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: