Рецепти
Солен колач со зеленчуци Ана Ѓорова

Солен колач од мешан зеленчук на скара – вкусен рецепт што може да го комбинирате и за предјадење, вечера и ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Модриот парлиџан и тиквицата измијте ги и исечете ги по должина на тенки парчиња. Пиперката исчистете ја и исечете ја на ленти, па печете ги на скара.
  2. Морковите исечкајте ги на кругови и варете ги во тенџере со вода околу 5 минути.
  3. Во сад измешајте ги брашното, квасецот во прав и ренданиот кашкавал.
  4. Печениот зеленчук исечкајте го на парчиња и измешајте го со смесата со брашно.
  5. Во друг сад со виљушка изматете ги јајцата со сол и бибер. Додајте го млекото, па маслото и измешајте.
  6. Соединете ги смесата со брашно и зеленчук со јајцата и добро измешајте, па измешајте го на крај и издробеното фета сирење.
  7. Смесата ставете ја врз хартија за печење во четвртаст плех, посипете со сусам и печете ја во веќе загреана рерна на 180 степени, околу 35 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: