Рецепти
Бабин колач Ана Ристеска

Вкусен и ароматичен десерт по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(3 Чаши)

Масло(3 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Брашно(8 Чаши)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Џем од сливи(5 Супени лажици)

Мелени бисквити(5 Супени лажици)

Портокал(1 )

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот, се додаваат маслото и млекото, а потоа и брашното помешано со прашокот за печиво. Добро се соединува.
  2. Смесата се истура во плех обложен со хартија за печење и се пече во загреана рерна на 180 степени додека зарумени.
  3. За тоа време џемот се мати со мелениот кекс и се додава портокалот исечен на коцкички. Се миксира се.
  4. Пандишпанот се вади од рерна и се сече на два дела по ширина.
  5. Врз едниот дел се нанесува филот и се поклопува со друфиот дел.
  6. Се прелива со растопено чоколадо.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: