Рецепти
Бабини обланди (посно) Ана Ѓорова

Брз и вкусен десерт со мелени ореви и џем

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Вода(6 Децилитри)

Шеќер(500 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Џем од шипки(3 Супени лажици)

Посни бисквити(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете ги шеќерот и водата на рингла, па кога ќе се растопи шеќерот, лесно измешајте ги мелените ореви и џемот од шипинки.
  2. Сè убаво соединете со постојано мешање, па по потреба додајте мелен кекс доволно да ја добиете посакуваната густина (филот не треба да биде ни премногу редок, ни премногу густ).
  3. Оставете ја смесата да се олади, а потоа филувајте ги обландите на вообичаен начин.
  4. Филуваните обланди притиснете ги со тежок предмет и оставете убаво да се стегнат во фрижидер.
  5. Изладениот колач извадете го од фрижидер, исечете го на коцки и послужете.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: