Рецепти
Бакалар со пире од компири Ана Ѓорова

Варени риба и компир, а потоа соединети во пире како здрава варијанта за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(500 Грама)

Компир(500 Грама)

Маслиново масло(500 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Рибата се толчи, а потоа се вари во солена вода за да омекне.
  2. Свареното рибјо месо се чисти од коските и од кожичката и се меле во машина за мелење месо.
  3. Компирите се варат убаво додека не омекнат, а потоа се пасираат и се соединуваат со мелената риба.
  4. Се додава малку сол, бибер, црвен пипер, 500 грама маслиново масло, ситно сечкан магдонос и се меша убаво за да се добие хомогена смеса. Се додава уште сол и бибер по вкус и се послужува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: