Рецепти
Баварска салата
Германска специјалитет салата која се служи со тенки колбаси и пиво
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шунка(300 Грама)
Грашок(250 Грама)
Бело вино(100 Милилитри)
Мајонез(200 Грама)
Ориз(200 Грама)
Павлака(150 Милилитри)
Пиво(100 Милилитри)
Сол(по потреба )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Коцката супа се раствора во вода според упатството на пакувањето.
- Во супата веднаш се додаваат оризот, пивото и виното. Се поклопува и се остава да се вари. Кога ќе се свари, оризот се процедува.
- За тоа време грашокот се вари во вода со малку сол и масло, а потоа се процедува.
- Шунката се сече на коцки и се меша со грашокот.
- На крај се додаваат сварениот ориз, мајонезот и павлаката, се посолува по вкус и добро се меша.
- Салатата се декорира по желба и се севира со тенки колбаси.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во