Рецепти
Баварска салата Ана Ристеска

Германска специјалитет салата која се служи со тенки колбаси и пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(300 Грама)

Грашок(250 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Мајонез(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Пиво(100 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(1 )

Сол(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Коцката супа се раствора во вода според упатството на пакувањето.
  2. Во супата веднаш се додаваат оризот, пивото и виното. Се поклопува и се остава да се вари. Кога ќе се свари, оризот се процедува.
  3. За тоа време грашокот се вари во вода со малку сол и масло, а потоа се процедува.
  4. Шунката се сече на коцки и се меша со грашокот.
  5. На крај се додаваат сварениот ориз, мајонезот и павлаката, се посолува по вкус и добро се меша.
  6. Салатата се декорира по желба и се севира со тенки колбаси.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: