Рецепти
Баварска салата Ана Ристеска

Германска специјалитет салата која се служи со тенки колбаси и пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(300 Грама)

Грашок(250 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Мајонез(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Пиво(100 Милилитри)

Коцка за супа-бујон(1 )

Сол(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Коцката супа се раствора во вода според упатството на пакувањето.
  2. Во супата веднаш се додаваат оризот, пивото и виното. Се поклопува и се остава да се вари. Кога ќе се свари, оризот се процедува.
  3. За тоа време грашокот се вари во вода со малку сол и масло, а потоа се процедува.
  4. Шунката се сече на коцки и се меша со грашокот.
  5. На крај се додаваат сварениот ориз, мајонезот и павлаката, се посолува по вкус и добро се меша.
  6. Салатата се декорира по желба и се севира со тенки колбаси.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: