Рецепти
Бегова чорба Ана Ѓорова

Пилешка бела чорба со пашканат, морков и бамји

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Морков(2 )

Пашканат(1 Парче)

Брашно(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Грашок(100-130 Грама)

Бамја(50 Грама)

Сол

Вегета

Бибер

Сечкан магдонос

Ориз(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Ставете ги месото, морковот и пашканатот заедно во тенџере со вода на оган да се варат.
  2. Посебно сварете го оризот, а посебно бамјата со неколку капки вински оцет или со сок од лимон.
  3. Потоа сите сварени состојки исечкајте ги ситно на коцки.
  4. Во длабоко тенџере ставете малку масло и во него запржете го брашното, па додајте ја водата во која се вареше месото со зеленчукот. Ако има потреба, додајте уште вода.
  5. Ставете ги внатре сите сечкани состојки, оризот, додајте ги магдоносот и зачините.
  6. Изматете ги жолчките и убаво измешајте ги со павлаката.
  7. Тргнете го садот од оган и со енергично мешање додајте ги жолчките во чорбата. Вратете на рингла и варете уште 15 минути на тивко.
  8. По желба во чинијата додајте сок од лимон и ситно сечкан магдонос.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: