Рецепти
Бегова чорба Ана Ѓорова

Пилешка бела чорба со пашканат, морков и бамји

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Морков(2 )

Пашканат(1 Парче)

Брашно(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Грашок(100-130 Грама)

Бамја(50 Грама)

Сол

Вегета

Бибер

Сечкан магдонос

Ориз(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Ставете ги месото, морковот и пашканатот заедно во тенџере со вода на оган да се варат.
  2. Посебно сварете го оризот, а посебно бамјата со неколку капки вински оцет или со сок од лимон.
  3. Потоа сите сварени состојки исечкајте ги ситно на коцки.
  4. Во длабоко тенџере ставете малку масло и во него запржете го брашното, па додајте ја водата во која се вареше месото со зеленчукот. Ако има потреба, додајте уште вода.
  5. Ставете ги внатре сите сечкани состојки, оризот, додајте ги магдоносот и зачините.
  6. Изматете ги жолчките и убаво измешајте ги со павлаката.
  7. Тргнете го садот од оган и со енергично мешање додајте ги жолчките во чорбата. Вратете на рингла и варете уште 15 минути на тивко.
  8. По желба во чинијата додајте сок од лимон и ситно сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: