Рецепти
Боранија со зеленчук Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(1 Килограм)

Морков(2 )

Зелена пиперка(2 )

Домат(2 )

Кромид(3 Главици)

Лук(1 Главица)

Сирење(тврдо 200 грама )

Јаболков оцет(1 Супена лажица)

Јајце(3 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Боранијата исчистете ја од врвовите, исечкајте ја на половинки, ставете ја во огноотпорен сад и полијте ја со вода.
  2. Потоа додајте ги ситно исечканите моркови, излупените домати, пиперките, лукот, сол и бибер. Ставете го садот на рингла да зоврие водата.
  3. Кога ќе зоврие водата, додајте го ситно исечканиот кромид и гответе додека боранијата омекне. При варењето, постепено додавајте вода.
  4. Пред крајот откако боранијата речиси ќе се свари, додајте го иситнетото сирење и говете уште 10 минути.
  5. Тргнете од оган и додајте ги изматените јајца во јадењето, па вратете на рингла уште неколку минути, мешајте за да се соединат јајцата со јадењето.
  6. Додајте го оцетот и послужете го јадењето топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: