Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Бела чорба од пилешко месо со зеленчук за вкусно и лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(250 Грама)

Грашок(100 грама (замрзнат) )

Бибер

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(50 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Млеко(2 Децилитри)

Морков(200 Грама)

Брокула(200 Грама)

Пченка(100 Грама)

Боранија(100 Грама)

Кромид(100 Грама)

Црвена пиперка(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере се загреваат 3 лажици масло, па се пржи ситно сечкан кромид со лажиче шеќер.
  2. Се додава сечкано бело месо и уште малку се динста, а потоа се додаваат грашакот, сечканата црвена пиперка, боранијата, пченката, брокулата и сечканиот морков.
  3. Се додава вода и се вари на тивок оган околу 60 минути.
  4. Млекото се мати со нишесте, вегета и бибер, па се додава во чорбата.
  5. Кога добро ќе се згусне, чорбата се трга од оган и се служи со павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: