Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Вкусна чорба од пилешко месо што треба да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со надкопани 2 парчиња )

Јајце(2 )

Млеко(500 Милилитри)

Магдонос

Вегета(1 и пол лажица )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги копаните да се варат и додајте ситно сечкан магдонос и вегета.
  2. Сварените копани ставете ги на чинија, исчистете ги од кожата и коските, иситнете го месото и вратете го во тенџерето.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата, млекото и 2 црпалку од чорбата со жица.
  4. Размешаните јајца додајте ги во чорбата во тенџерето и варете уште 3-4 минути.
  5. Послужете ја чорбата веднаш со црвен пипер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: