Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Вкусна чорба од пилешко месо што треба да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со надкопани 2 парчиња )

Јајце(2 )

Млеко(500 Милилитри)

Магдонос

Вегета(1 и пол лажица )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги копаните да се варат и додајте ситно сечкан магдонос и вегета.
  2. Сварените копани ставете ги на чинија, исчистете ги од кожата и коските, иситнете го месото и вратете го во тенџерето.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата, млекото и 2 црпалку од чорбата со жица.
  4. Размешаните јајца додајте ги во чорбата во тенџерето и варете уште 3-4 минути.
  5. Послужете ја чорбата веднаш со црвен пипер.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: