Рецепти
Бела чорба
Вкусна чорба од пилешко месо што треба да ја испробате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки копан(со надкопани 2 парчиња )
Јајце(2 )
Млеко(500 Милилитри)
Вегета(1 и пол лажица )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги копаните да се варат и додајте ситно сечкан магдонос и вегета.
- Сварените копани ставете ги на чинија, исчистете ги од кожата и коските, иситнете го месото и вратете го во тенџерето.
- Во друг сад изматете ги јајцата, млекото и 2 црпалку од чорбата со жица.
- Размешаните јајца додајте ги во чорбата во тенџерето и варете уште 3-4 минути.
- Послужете ја чорбата веднаш со црвен пипер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во