Рецепти
Белмуж Ана Ѓорова

Специјалитет од српската кујна од бело сирење што е одлично за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Младо кравјо сирење(или овчо 1 килограм )

Пченкарно брашно(бело 1 шолја )

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сирењето ставете го во тенџере на рингла на тивок оган и стопете го со повремено мешање додека сосема не се растопи (треба да биде течно како млеко).
  2. Потоа додајте го брашното, посолете по вкус (внимавајте да не пресолите) и со дрвена лажица мешајте непрекинато 10-15 минути.
  3. Кога смесата ќе стане како грутка и ќе почне да се одлепува од садот, може да се тргне од оган и да се послужи.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: