Рецепти
Бомбички од палента Ана Ристеска

Со ова предјадење ви предлагаме да се напиете црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете да се вари 200 г инстант палента во 650 мл врела и посолена вода.
  2. Кога ќе се излади палентата, додајте 3 жолчки и 40 г сирење по желба.
  3. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  4. Од смесата обликувајте топчиња со големина на орев.
  5. Откако ќе ги обликувате, бомбичките валкајте ги во лесно изматени белки, а потоа во сечкани ф’стаци.
  6. Така подготвените бомбици наредете ги врз плех.
  7.  Печете ги 10 минути во загреана рерна на 200°C.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: