Рецепти
Бомбички од палента
Со ова предјадење ви предлагаме да се напиете црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Палента(200 Грама)
Вода(650 Милилитри)
Жолчка од јајце(3 )
Сирење(40 Грама)
Белка од јајце(3 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Ставете да се вари 200 г инстант палента во 650 мл врела и посолена вода.
- Кога ќе се излади палентата, додајте 3 жолчки и 40 г сирење по желба.
- Зачинете со сол и бибер по вкус.
- Од смесата обликувајте топчиња со големина на орев.
- Откако ќе ги обликувате, бомбичките валкајте ги во лесно изматени белки, а потоа во сечкани ф’стаци.
- Така подготвените бомбици наредете ги врз плех.
- Печете ги 10 минути во загреана рерна на 200°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во