Рецепти
Бомбици од лешник (посно) Ана Ѓорова

Посен, брз и вкусен рецепт за кој не е потребно печење во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посно црно чоколадо(200 Грама)

Лешник(250 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. На загреано масло стопете го црното чоколадо, тргнете го тенџерето од шпоретот и ставете ги целите лешници во него.
  2. Откако ќе почне да се лади смесата и ќе може да ја фатите со раце, обликувајте бомбици и валкајте ги во останатиот дел мелени лешници (околу 50 грама).
  3. Откако ќе завршите со цела смеса, ставете ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: