Рецепти
Боранија со сланина Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек од боранија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сланина(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(4 Чешниња)

Боранија(450 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабока тефлонска тава ставете ја исечканата сланина да се загрее на умерен оган.
  2. Откако ќе почне да испушта маснотии, додајте го исечканиот кромид и целите чешниња лук, па динстајте додека сланината порумени.
  3. Во тавата оставете само малку маснотија од сланината, додајте ја боранијата и зголемете ја температурата.
  4. Додајте сол и бибер по вкус и динстајте околу 5 минути.
  5. Вратете ги сланината и кромидот, измешајте и веднаш послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: