Рецепти
Божиќен колач Stollen Ана Ристеска

Традиционален десерт од германската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Сечкани ореви(100 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Путер(200 Грама)

Рендана кора од портокал(2 Супени лажици)

Брашно(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 110 минути

  1. Путерот и шеќерот пенасто се матат со електричен миксер и едно по едно се додаваат јајцата.
  2. На крај се додава брашното, оревите, сувото грозје и кората од портокал и малку сол.
  3. Се пече на 175 °C час и половина.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: