Рецепти
Божиќен колач Stollen
Традиционален десерт од германската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Сечкани ореви(100 Грама)
Суво грозје(100 Грама)
Шеќер(200 Грама)
Путер(200 Грама)
Рендана кора од портокал(2 Супени лажици)
Брашно(250 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 110 минути
- Путерот и шеќерот пенасто се матат со електричен миксер и едно по едно се додаваат јајцата.
- На крај се додава брашното, оревите, сувото грозје и кората од портокал и малку сол.
- Се пече на 175 °C час и половина.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во