Рецепти
Божиќен колач Stollen Ана Ристеска

Традиционален десерт од германската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Сечкани ореви(100 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Путер(200 Грама)

Рендана кора од портокал(2 Супени лажици)

Брашно(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 110 минути

  1. Путерот и шеќерот пенасто се матат со електричен миксер и едно по едно се додаваат јајцата.
  2. На крај се додава брашното, оревите, сувото грозје и кората од портокал и малку сол.
  3. Се пече на 175 °C час и половина.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: