Рецепти
Брускети со цвекло и козјо сирење Ана Ѓорова

Едноставна вечера од крцкави лепчиња со сирење, цвекло и босилек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(3 средна големина )

Багет(1 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Балсамико оцет(1 Супена лажица)

Свеж босилек(10 Листови)

Црвен кромид(1 Главица)

Козјо сирење(113 Грама)

Крем сирење(113 Грама)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Во тенџере со зовриена вода ставете ги преполовените парчиња цвекло и варете ги додека омекнат, околу 20-30 минути.
  3. Во меѓувреме исечете го багет лебот дијагонално на парчиња со дебелина околу 1 и пол сантиметар. Сите лепчиња премачкајте ги со маслиново масло од двете страни и наредете ги во плех на намастена хартија за печење, па печете ги во загреаната рерна околу 15 минути додека станат крцкави.
  4. Крем сирењето и козјото сирење измешајте ги и загрејте ги кратко во микробранова колку да омекнат и да се добие кремаста смеса.
  5. Свареното цвекло исечкајте го на коцки и измешајте го со сечканиот кромид, солта, биберот, шеќерот, маслиновото масло и балсамико оцетот.
  6. Секое од потпечените лепчиња премачкајте го со смесата од крем сирење, одозгора ставете лажица од смесата со цвекло и декорирајте со сечкани листови босилек.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: