Рецепти
Брускети со цвекло и козјо сирење Ана Ѓорова

Едноставна вечера од крцкави лепчиња со сирење, цвекло и босилек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(3 средна големина )

Багет(1 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Балсамико оцет(1 Супена лажица)

Свеж босилек(10 Листови)

Црвен кромид(1 Главица)

Козјо сирење(113 Грама)

Крем сирење(113 Грама)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Во тенџере со зовриена вода ставете ги преполовените парчиња цвекло и варете ги додека омекнат, околу 20-30 минути.
  3. Во меѓувреме исечете го багет лебот дијагонално на парчиња со дебелина околу 1 и пол сантиметар. Сите лепчиња премачкајте ги со маслиново масло од двете страни и наредете ги во плех на намастена хартија за печење, па печете ги во загреаната рерна околу 15 минути додека станат крцкави.
  4. Крем сирењето и козјото сирење измешајте ги и загрејте ги кратко во микробранова колку да омекнат и да се добие кремаста смеса.
  5. Свареното цвекло исечкајте го на коцки и измешајте го со сечканиот кромид, солта, биберот, шеќерот, маслиновото масло и балсамико оцетот.
  6. Секое од потпечените лепчиња премачкајте го со смесата од крем сирење, одозгора ставете лажица од смесата со цвекло и декорирајте со сечкани листови босилек.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: