Рецепти
Брз куглоф Ана Ристеска

Сочен колач кој ќе им биде омилен на сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафеав шеќер(100 Грама)

Шеќер во прав(60 Грама)

Мармалад од сливи(70 Грама)

Масло(125 Милилитри)

Брашно(180 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(40 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Млеко(40 Милилитри)

Маргарин(25 Грама)

Слатка павлака(4 Супени лажици)

Црно чоколадо(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во една чинија ги мешаме шеќерот, мармаладот, маслото и шеќерот во прав, а во друга брашното , прашокот за печиво и какаото.
  2. Во длабок сад ги соединуваме содржините од двете чинии и ги додаваме јогуртот и млекото.
  3. Мешаме и смесата ја истураме во куглоф премачкан со масло и печеме на 190 степени.
  4. Глазурата ја приготвуваме на тој начин што на пареа ги топиме маргаринот, павлаката и чоколадото, па така добиената смеса ја истураме врз врелиот колач.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: