Рецепти
Брз куглоф
Сочен колач кој ќе им биде омилен на сите љубители на чоколадото
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кафеав шеќер(100 Грама)
Шеќер во прав(60 Грама)
Мармалад од сливи(70 Грама)
Масло(125 Милилитри)
Брашно(180 Грама)
Прашок за печиво(1 )
Какао(40 Грама)
Јогурт(200 Милилитри)
Млеко(40 Милилитри)
Маргарин(25 Грама)
Слатка павлака(4 Супени лажици)
Црно чоколадо(70 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Во една чинија ги мешаме шеќерот, мармаладот, маслото и шеќерот во прав, а во друга брашното , прашокот за печиво и какаото.
- Во длабок сад ги соединуваме содржините од двете чинии и ги додаваме јогуртот и млекото.
- Мешаме и смесата ја истураме во куглоф премачкан со масло и печеме на 190 степени.
- Глазурата ја приготвуваме на тој начин што на пареа ги топиме маргаринот, павлаката и чоколадото, па така добиената смеса ја истураме врз врелиот колач.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во