Рецепти
Брз куглоф Ана Ристеска

Сочен колач кој ќе им биде омилен на сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафеав шеќер(100 Грама)

Шеќер во прав(60 Грама)

Мармалад од сливи(70 Грама)

Масло(125 Милилитри)

Брашно(180 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(40 Грама)

Јогурт(200 Милилитри)

Млеко(40 Милилитри)

Маргарин(25 Грама)

Слатка павлака(4 Супени лажици)

Црно чоколадо(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во една чинија ги мешаме шеќерот, мармаладот, маслото и шеќерот во прав, а во друга брашното , прашокот за печиво и какаото.
  2. Во длабок сад ги соединуваме содржините од двете чинии и ги додаваме јогуртот и млекото.
  3. Мешаме и смесата ја истураме во куглоф премачкан со масло и печеме на 190 степени.
  4. Глазурата ја приготвуваме на тој начин што на пареа ги топиме маргаринот, павлаката и чоколадото, па така добиената смеса ја истураме врз врелиот колач.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: