Рецепти
Брза пита со блитва и сирење Ана Ристеска

Лесна пита со блитва која ќе ви биде омилена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(4 Чаши)

Урда(300 Грама)

Јајце(4 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Јогурт(300 Милилитри)

Млеко(70 Милилитри)

Масло(150 Милилитри)

Блитва(300 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. На листовите блитва им ги отстрануваме рачките, покрупно ги сечкаме и ги динстаме на загреано масло во тенџере на оган. Посолуваме и промешуваме.
  2. Во длабок сад ги кршиме јајцата и ги матиме со жица. Ги додаваме јогуртот и 150 мл масло, и промешуваме.
  3. Издинстаната блитва ситно ја сечкаме и ја додаваме во садот. Ги додаваме урдата и млекото, и промешуваме.
  4. Брашното го мешаме со прашокот за печиво и го додаваме во садот. Мешаме додека смесата не се соедини.
  5. Тркалезната тава за печење со четка ја намрсуваме со масло. Ја ставаме смесата во тавата. Премачкуваме со киселата павлака и наросуваме бибер.
  6. Ја ставаме тавата во рерна и печеме 40 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
  7. Питата ја вадиме од тавата и ја сечема.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: