Рецепти
Бурек од сирење
Омилениот оброк за појадок сега подгответе си го дома по Ваш вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сирење(400 Грама)
Јајце(3 )
Кајмак(2 Супени лажици)
Брашно(600 Грама)
Масло(4 Супени лажици)
Путер(1/2 Пакување)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
ФИЛ
- Во сад се мешаат сирењето, јајцата и кајмакот.
ТЕСТО
- Брашното, зејтинот, 1 јајце и малку сол се замесуваат со вода.
- Тестото се дели на 4 дела. Секој се развлекува и се премачкува со путер или маргарин.
- Потоа, тестото по краевите лепезасто се сече, краевите се префрлаат еден преку друг и од секој дел се развива по една кора.
- Се расукува со сукало и се филува со преливот.
- Се витка во ролна и се реди во округол плех, кружно, една до друга кора.
- Се премачкува со жолчка и се пече во загреана рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во