Рецепти
Чајни колачиња со чоколадо Ана Ѓорова

Вкусни колачиња што се одлични за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Шеќер(125 Грама)

Брашно(300 Грама)

Маргарин(200 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(200 Грама)

Цимет(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад се матат со миксер јајцето и шеќерот. Откако шеќерот ќе се растопи, се додава маргаринот (претходно оставен на собна температура за малку да омекне) и се продолжува со матењето.
  2. Кога ќе се добие хомогена смеса, во неа се додава брашното, печивото, ванилиниот шеќер, циметот и чоколадото исечкајте го на мали коцки.
  3. Со состојките замесете тесто. Потоа со рацете правете топчиња и притиснете ги, па ставете ги во тавче подмачкано со маргарин.
  4. Колачите се печат во претходно загреана рерна на 220 степени додека добијат жолтеникава боја.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: