Рецепти
Чајни колачиња со чоколадо Ана Ѓорова

Вкусни колачиња што се одлични за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Шеќер(125 Грама)

Брашно(300 Грама)

Маргарин(200 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(200 Грама)

Цимет(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад се матат со миксер јајцето и шеќерот. Откако шеќерот ќе се растопи, се додава маргаринот (претходно оставен на собна температура за малку да омекне) и се продолжува со матењето.
  2. Кога ќе се добие хомогена смеса, во неа се додава брашното, печивото, ванилиниот шеќер, циметот и чоколадото исечкајте го на мали коцки.
  3. Со состојките замесете тесто. Потоа со рацете правете топчиња и притиснете ги, па ставете ги во тавче подмачкано со маргарин.
  4. Колачите се печат во претходно загреана рерна на 220 степени додека добијат жолтеникава боја.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: