Рецепти
Чизкејк од тиква Ана Ѓорова

За обожавателите на тортата од крем сирење и млеко – овој чизкејк од тиква е нешто што морате да го испробате!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(150 Грама)

Крем сирење(500 Грама)

Путер(130 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Јајце(4 )

Млеко(2 Децилитри)

Тиква(400 Грама)

Карамел

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Тиквата исчистете ја, излупете ја и исечете ја на коцки, па ставете ја да се вари во тенџере со млекото и 30 грама путер. Откако ќе омекне, испасирајте ја со вилушка или со рачен миксер во пире.
  2. Тргнете го тенџерето од оган и оставете ја тиквата да се олади 10 минути и потоа додајте две изматени јајца.
  3. Бисквитите измелете ги и измешајте ги со 100 грама растопен путер додека добиете хомогена смеса, па оставете ги да отстојат во фрижидер 30-40 минути.
  4. Крем сирењето ставете го во блендер заедно со ванилиниот шеќер, шеќерот и две јајца.
  5. Намастете со путер еден плех и наросете на површината со брашно, па ставете ја смесата од бисквити на површината од плехот. Убаво распоредете стискајќи со лажица низ целата површина.
  6. Потоа врз бисквитите ставете го пирето од тиква и смесата со крем сирењето.
  7. Ставете во фрижидер неколку часа, потоа прелијте ја тортата со карамел и послужете ја веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: