Рецепти
Чизкејк од тиква Ана Ѓорова

За обожавателите на тортата од крем сирење и млеко – овој чизкејк од тиква е нешто што морате да го испробате!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(150 Грама)

Крем сирење(500 Грама)

Путер(130 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Јајце(4 )

Млеко(2 Децилитри)

Тиква(400 Грама)

Карамел

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Тиквата исчистете ја, излупете ја и исечете ја на коцки, па ставете ја да се вари во тенџере со млекото и 30 грама путер. Откако ќе омекне, испасирајте ја со вилушка или со рачен миксер во пире.
  2. Тргнете го тенџерето од оган и оставете ја тиквата да се олади 10 минути и потоа додајте две изматени јајца.
  3. Бисквитите измелете ги и измешајте ги со 100 грама растопен путер додека добиете хомогена смеса, па оставете ги да отстојат во фрижидер 30-40 минути.
  4. Крем сирењето ставете го во блендер заедно со ванилиниот шеќер, шеќерот и две јајца.
  5. Намастете со путер еден плех и наросете на површината со брашно, па ставете ја смесата од бисквити на површината од плехот. Убаво распоредете стискајќи со лажица низ целата површина.
  6. Потоа врз бисквитите ставете го пирето од тиква и смесата со крем сирењето.
  7. Ставете во фрижидер неколку часа, потоа прелијте ја тортата со карамел и послужете ја веднаш.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: