Рецепти
Чоколаден колач со малини
Убав и лесен колач со комбинација од овошје и чоколадо кој оди супер со кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јогурт(1/2 Литар)
Шеќер(2 Чаши)
Брашно(3 Чаши)
Масло(1 Чаша)
Сода бикарбона(1/2 Пакување)
Какао(2 Супени лажици)
Замрзнати малини(250 Грама)
Црно чоколадо(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Јогуртот, шеќерот, брашното, маслото, сода бикарбоната и какаото убаво се матат со лажица. Смесата се сипува во подмачкан плех и се пече.
- Додека тестото се пече, во тенџере на рингла се става замрзнатото овошје и му се додава разматениот пудинг со малку вода и заедно се крчка, да не биде многу густо.
- Само што ќе се испече тестото, топлиот пудинг со овошје се сипува врз него.
- На крај, одозгора се сипува растопената чоколада.
- Колачот се служи ладен.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во