Рецепти
Топло чоколадо со костени Ана Ѓорова

Одличен есенски пијалак во вкусна комбинација од чоколадо и костени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(700 Грама)

Шеќер(130 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Рум(6 Милилитри)

Путер(150 Грама)

Шлаг во прав

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На костените направете им отвор во средината со тоа што ќе ги засечете со нож, па ставете ги да варат во зовриена вода околу 30 минути.
  2. Во меѓувреме изрендајте 150 грама чоколадо и стопете го во тенџере на тивок оган или на пареа.
  3. Откако чоколадото ќе се растопи, додајте го путерот и промешајте со жица додека смесата се растопи, па тргнете настрана.
  4. Зготвените костени исцедете ги, излупете ги додека се сè уште топли и изблендирајте ги.
  5. Костените, шеќерот и брашното измешајте ги со смесата од чоколадо. Мешајте со жица додека смесата се соедини и потоа додајте рум. Смесата распоредете ја во чашите оставајќи неколку сантиметри за шлагот.
  6. Подгответе го шлагот според упатството на пакувањето и додајте го во чашите, а одозгора декорирајте со преостанатите 50 грама рендано чоколадо.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: