Рецепти
Топло чоколадо со костени Ана Ѓорова

Одличен есенски пијалак во вкусна комбинација од чоколадо и костени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Костен(700 Грама)

Шеќер(130 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Рум(6 Милилитри)

Путер(150 Грама)

Шлаг во прав

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На костените направете им отвор во средината со тоа што ќе ги засечете со нож, па ставете ги да варат во зовриена вода околу 30 минути.
  2. Во меѓувреме изрендајте 150 грама чоколадо и стопете го во тенџере на тивок оган или на пареа.
  3. Откако чоколадото ќе се растопи, додајте го путерот и промешајте со жица додека смесата се растопи, па тргнете настрана.
  4. Зготвените костени исцедете ги, излупете ги додека се сè уште топли и изблендирајте ги.
  5. Костените, шеќерот и брашното измешајте ги со смесата од чоколадо. Мешајте со жица додека смесата се соедини и потоа додајте рум. Смесата распоредете ја во чашите оставајќи неколку сантиметри за шлагот.
  6. Подгответе го шлагот според упатството на пакувањето и додајте го во чашите, а одозгора декорирајте со преостанатите 50 грама рендано чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: