Рецепти
Чоколадна торта со малини Ана Ѓорова

Засладете се со оваа неодолива, а доста едноставна за подготовка торта со чоколадо и свежи малини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(250 Грама)

Јајце(4 )

Брашно(70 Грама)

Шеќер(220 Грама)

Путер(или маргарин 220 Грама)

Малини(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Чоколадото растопете го на пареа и измешајте го во сад со шеќерот, брашното, јајцата и омекнатиот путер исечен на коцки. Состојките изматете ги пенасто со миксер.
  2. Половина од смесата претурете ја во кружен сад за печење торти (претходно намачкан со путер и посипан со малку брашно).
  3. Малините измијте ги и исушете ги со крпа, па наредете ги врз чоколадната смеса.
  4. Покријте со останатиот дел од смесата и убаво израмнете.
  5. Тортата печете ја во претходно загреана рерна на 180 степени околу 40 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: