Рецепти

Чоколадна торта со малини
Засладете се со оваа неодолива, а доста едноставна за подготовка торта со чоколадо и свежи малини
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(250 Грама)
Јајце(4 )
Брашно(70 Грама)
Шеќер(220 Грама)
Путер(или маргарин 220 Грама)
Малини(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути
- Чоколадото растопете го на пареа и измешајте го во сад со шеќерот, брашното, јајцата и омекнатиот путер исечен на коцки. Состојките изматете ги пенасто со миксер.
- Половина од смесата претурете ја во кружен сад за печење торти (претходно намачкан со путер и посипан со малку брашно).
- Малините измијте ги и исушете ги со крпа, па наредете ги врз чоколадната смеса.
- Покријте со останатиот дел од смесата и убаво израмнете.
- Тортата печете ја во претходно загреана рерна на 180 степени околу 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во