Рецепти
Чоколадни палачинки Ана Ѓорова

Палачинки со арома на чоколадо за неодолив десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(120 Грама)

Млеко(120 Милилитри)

Шеќер(60 Грама)

Какао(20 Грама)

Јајце(1 )

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во еден сад измешајте го просејаното брашно со печивото, прстофат сол, шеќерот и какаото.
  2. Додајте го млекото, јајцето, претходно малку изматено со виљушка, и изматете ги состојките да добиете хомогена и кремаста смеса за палачинки.
  3. Потоа пржете ги палачинките во тава со масло на вообичаен начин од двете страни.
  4. Послужете ги со крем или со топено чоколадо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: