Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Какао топчиња со коњак кои се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(30 грама + за валкање на бомбиците )

Шеќер во прав(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Коњак(1 Супена лажица)

Ореви(бадеми или лешници по желба за декорација )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот пенасто изматете го со шеќерот, какаото и со коњакот, па смесата оставете ја во фрижидер малку да постои.
  2. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган. Измешајте го со изладената смеса и вратете го во фрижидер.
  3. Од стегнатата смеса формирајте топчиња со неправилна форма и редете ги на површина покриена со целофан или со фолија.
  4. Готовите тартуфи се оставаат во фрижидер уште 10-тина минути, а потоа се посипуваат со какао. По желба може да се украсат со јатки.
  5. Тартуфите се чуваат во фрижидер и се служат ладни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: