Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Какао топчиња со коњак кои се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(30 грама + за валкање на бомбиците )

Шеќер во прав(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Коњак(1 Супена лажица)

Ореви(бадеми или лешници по желба за декорација )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот пенасто изматете го со шеќерот, какаото и со коњакот, па смесата оставете ја во фрижидер малку да постои.
  2. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган. Измешајте го со изладената смеса и вратете го во фрижидер.
  3. Од стегнатата смеса формирајте топчиња со неправилна форма и редете ги на површина покриена со целофан или со фолија.
  4. Готовите тартуфи се оставаат во фрижидер уште 10-тина минути, а потоа се посипуваат со какао. По желба може да се украсат со јатки.
  5. Тартуфите се чуваат во фрижидер и се служат ладни.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: