Рецепти
Чоколадни тартуфи
Какао топчиња со коњак кои се топат во уста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Какао(30 грама + за валкање на бомбиците )
Шеќер во прав(100 Грама)
Маргарин(100 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
Коњак(1 Супена лажица)
Ореви(бадеми или лешници по желба за декорација )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Маргаринот пенасто изматете го со шеќерот, какаото и со коњакот, па смесата оставете ја во фрижидер малку да постои.
- Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган. Измешајте го со изладената смеса и вратете го во фрижидер.
- Од стегнатата смеса формирајте топчиња со неправилна форма и редете ги на површина покриена со целофан или со фолија.
- Готовите тартуфи се оставаат во фрижидер уште 10-тина минути, а потоа се посипуваат со какао. По желба може да се украсат со јатки.
- Тартуфите се чуваат во фрижидер и се служат ладни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во