Рецепти
Чорба од охридска белвица Ана Ѓорова

Домашна рибја чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се вари белвицата во посолена вода заедно со една црвена сува пиперка. Рибата се чисти од коските откако ќе се свари.
  2. Икрата од белвицата се блендира со 2 лажици брашно.
  3. Водата во која се вари рибата, се процедува и се зоврива. Се додава икрата, исчистените парчиња риба и фидето.
  4. Се прави слаба запршка од масло и 2 лажици брашно. Се става во чорбата и се остава уште 5 минути да проврие.
  5. Пасираната црвена пиперка се додава и се зачинува чорбата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: