Рецепти
Чорба со кисели краставички Ана Ѓорова

Може да се послужи како вкусно предјадење или како лесно главно јадење, а има доста необичен и интересен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисели краставички(5 )

Кромид(2 Главици)

Путер(2 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Жолчка од јајце(3 )

Кисела павлака(150 Милилитри)

Пилешка супа(1 Литар)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот пржете го на 1 лажица путер во тава на оган. Додајте неколку лажици пилешка супа од коцка и динстајте околу 10-тина минути.
  2. Во меѓувреме ситно изрендајте ги киселите краставички.
  3. На 1 лажица путер во тенџере на оган се пропржува брашното и постепено се додава од супата со постојано мешање да не се направат грутки.
  4. Се додаваат киселите краставички и динстаниот кромид и чорбата се вари уште 10-тина минути.
  5. Во друг сад се мешаат жолчките со павлаката, па се додаваат во тенџерето со чорбата, убаво се меша и се доварува уште кратко пред да се послужи.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: