Рецепти
Чорба со лимон Ана Ѓорова

Чорба богата со витамини како здрава алтернатива за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 )

Целер(1 )

Масло(1 Супена лажица)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Вода(1 Литар)

Жолчка од јајце(1 )

Лимон(1 )

Пашканат(1 )

Праз(2 Парчиња)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Ориз(30 Грама)

Слатка павлака(3 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете ги морковот, пашканатот и целерот исечете ги на коцкички, а празот на ситни парчиња.
  2. Во загреано масло ставете го карито, промешајте и додајте 1 литар вода.
  3. Откако ќе зоврие водата, додајте ја коцката за супа, исечканиот зеленчук и оризот и варете 20-тина минути.
  4. Жолчката изматете ја во сад со павлаката и сокот од лимон и додајте ги во чорбата. Промешајте и тргнете го тенџерето настрана. Посолете и наросете мелен црн пипер по желба и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: