Рецепти
Чорба со лимон Ана Ѓорова

Чорба богата со витамини како здрава алтернатива за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 )

Целер(1 )

Масло(1 Супена лажица)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Вода(1 Литар)

Жолчка од јајце(1 )

Лимон(1 )

Пашканат(1 )

Праз(2 Парчиња)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Ориз(30 Грама)

Слатка павлака(3 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете ги морковот, пашканатот и целерот исечете ги на коцкички, а празот на ситни парчиња.
  2. Во загреано масло ставете го карито, промешајте и додајте 1 литар вода.
  3. Откако ќе зоврие водата, додајте ја коцката за супа, исечканиот зеленчук и оризот и варете 20-тина минути.
  4. Жолчката изматете ја во сад со павлаката и сокот од лимон и додајте ги во чорбата. Промешајте и тргнете го тенџерето настрана. Посолете и наросете мелен црн пипер по желба и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: