Рецепти
Чорба со лимон Ана Ѓорова

Чорба богата со витамини како здрава алтернатива за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 )

Целер(1 )

Масло(1 Супена лажица)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Вода(1 Литар)

Жолчка од јајце(1 )

Лимон(1 )

Пашканат(1 )

Праз(2 Парчиња)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Ориз(30 Грама)

Слатка павлака(3 Супени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исчистете ги морковот, пашканатот и целерот исечете ги на коцкички, а празот на ситни парчиња.
  2. Во загреано масло ставете го карито, промешајте и додајте 1 литар вода.
  3. Откако ќе зоврие водата, додајте ја коцката за супа, исечканиот зеленчук и оризот и варете 20-тина минути.
  4. Жолчката изматете ја во сад со павлаката и сокот од лимон и додајте ги во чорбата. Промешајте и тргнете го тенџерето настрана. Посолете и наросете мелен црн пипер по желба и послужете.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: