Рецепти
Чорбаџиска тава
Гурмаски ручек по рецептот на баба со кој ви предлагаме да се напиете суво црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско филе(500 Грама)
Свежи шампињони(250 Грама)
Црвена бабура(конзервирани 2 )
Домат(2 )
Тиквичка(1 )
Црвен кромид(1 Главица)
Јајце(4 )
Сирење(100 Грама)
Бело вино(50 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Свинското филе го сечкаме на коцки и посолуваме. Ги ставаме парчињата месо да се пржат на загреано масло во тава на оган.
- Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата со запрженото месо.
- Шампињоните и тиквичката ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата. Го додаваме црвениот пипер и промешуваме.
- Доматите ги лупиме и ги сечеме на кришки. Ги отстрануваме семките, а месото од доматите го сечеме на коцки. Потоа парчињата домати ги додаваме во тавата и промешуваме.
- И конзервираните пиперки си сечкаме на коцки. Ги додаваме во тавата со запржениот зеленчук.
- Ги додаваме виното и издробеното сирење и повторно промешуваме.
- Содржината од тавата за пржење ја ставаме во керамичка тава намрсена со масло.
- Јајцата ги кршиме и на око ги ставаме во керамичката тава. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во