Рецепти
Чорбаџиска тава Ана Ристеска

Гурмаски ручек по рецептот на баба со кој ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Црвена бабура(конзервирани 2 )

Домат(2 )

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Сирење(100 Грама)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Свинското филе го сечкаме на коцки и посолуваме. Ги ставаме парчињата месо да се пржат на загреано масло во тава на оган.
  2. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја додаваме во тавата со запрженото месо.
  3. Шампињоните и тиквичката ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тавата. Го додаваме црвениот пипер и промешуваме.
  4. Доматите ги лупиме и ги сечеме на кришки. Ги отстрануваме семките, а месото од доматите го сечеме на коцки. Потоа парчињата домати ги додаваме во тавата и промешуваме.
  5. И конзервираните пиперки си сечкаме на коцки. Ги додаваме во тавата со запржениот зеленчук.
  6. Ги додаваме виното и издробеното сирење и повторно промешуваме.
  7. Содржината од тавата за пржење ја ставаме во керамичка тава намрсена со масло.
  8. Јајцата ги кршиме и на око ги ставаме во керамичката тава. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: